fredag 17 maj 2013

När vänner faller.

Tårarna kom som ett slag, likt en skadad själ möttes jag av min mans chockade besked vad som hänt. Där på skärmen möttes jag om en mycket ung man i 20-årsåldern tog  farväl av sina vänner på spel- och forumsajten Impulse. I en tråden förklarade han att tänkt försöka ta sitt liv med en överdos av mediciner och alkohol.. Den unge mannen en vän till min man och mig.

Tråden växte mer och mer och många försökte stötta honom, uppmana honom att inte göra det. När mannen helt och hållet slutade svara lyckades flera forumskribenter leta fram hans personuppgifter som de lämnade till räddningstjänsten.

när räddningstjänsten kom på plats var han mycket illa därran. Hans liv lyckades rädda och han mår efter den här händelsen bra.
Han har lärt sig en hel del efter det här och att han insåg att det finns vänner som bryr sig, att hans föräldrar bryr sig och fram för allt han flickvän.

Och han har även planer om att åka runt i landet och prata om det som hänt honom och uppmana andra att inte själva göra det för  visst är det så att det är jobbigt sånt här när det händer. Vet av erfarenher hur jobbet det och svårt det kan vara. Man tänker inte, man känner inget, man tar inte hänsyn vad andra säger och ser. Man bara gör det. Tänker inte vad som kan hända, vad anhöriga känner och tänker. Det är enda man tänker på jag gör det..När man vaknar upp och märker att man misslyckas är man på ruta ett igen..och bara tänker fan varför lät du inte mig att dö. Man står där igen och med problemen. Det är när man gjort det som man märker hur värdefulla anhöriga och de vänner man har som stått en nära verkligen ser en och kan stötta.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
http://nyheter24.se/nyheter/inrikes/745253-ung-man-ville-ta-sitt-liv-raddades-av-natforum
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Skicka en kommentar