måndag 3 januari 2011

God fortsättning !

Hoppas  ni hade ett bra nyår. även om det blev lite för mycket för min man. Det här med alkohol och droger är väldigt svårt. Det är inte bara att skruva åt korken eller ge fan i droger och skit. Man måste jobba för det också. Jobba med litteraturer som har med alkohol och droger och även andra missbrukarlitteraturer.

Det är också väldigt noga att bara koncentrera sig bara på en tolvstegsprogram än att kliva in i andra. Ta stegen ett i taget lära sig stegen noga och fördjupa sig i vad stegen handlar om. exempel på en som inte följer detta program kan det se ut så här:

Jonas är ett fall som hoppat av skolan, han levt på gatan och drogat igenom sin tonårsuppväxt. Han kommer till rådgivningen och vill ha hjälp att sluta eftersom han skall snart bli pappa och hans sambo vägrar låta barnet växa upp tillsammans med en som drogar på harsh.

Jonas säger till terapeften:

- Asså faan jag har läst den där jävla tolvstegsprogrammet flera hundra gånger nu men fattar inte ett skit.
 Terapeften frågar:
- Hur menar du med läst den på vilket sätt har du läst den ?
Jonas varar att han läst stegen. om och om igen men han förstår inte hur han kan bli nykter. Det visade sig att Jonas bara hade läst stegen men inte tagit del av vad igentligen stegen handlade om. Jonas skulle istället tagit ett steg i taget lära sig steget och fördjupa sig i det innan han rusade in i nästa steg.


Det här är något som många alkoholister och andra missbrukare tappar när de vill bli nyktra. i nästa steg som jag ska pressentera här har vi kommit till andra steget och den kommer inom kort.

Så tills dess ha det bra och sköt om er.
glöm inte att våga tro på en högre makt och våga sträcka ut er hand för människor som är villig på att hjälpa till.

Inga kommentarer: