torsdag 9 december 2010

Dagens reflektioner

Tänkte börja med ett utdrag från Al-Anons "En dag i taget"

9 December: Det är uppmuntrande att veta att Al-Anon medlemmar världen runt kan vara till inspiration för varandra. Tankar och böner flyger genom rymden för att stödja och stärka oss alla. Följande ord kommer från Al-AnonFamiljegrupper i Frankrike:
"Vi har alla känt oss fastkedjade vid en tung börda, som vi försökt släpa hit och dit. Egentligen var det den som hela tiden släpade runt oss, tills vi totalt tappade orienteringen. Nu är en annan kedja aktuell för oss, den som förenar oss i Al-Anon. Var och en av oss är en länk, varken mer eller mindre viktig än alla de övriga. Vi kan koppla oss samman med denna kedja närhelst vi behöver den"

 Dagens påminnelse:
Vilken lättnad att kunna släppa taget om den kedja som förankrade oss vid alkoholismens tunga börda- att veta att vi inte hjälplöst sitter fast i den. Kunskapen om att vi är maktlösa och inte har det minsta inflytande över sjukdomen alkoholism har gjort oss fria- Så enkelt och behagligt det är att vara en länk i denna andra kedja, som förenar oss i Al-Anon och att upptäcka hur vi kan befria oss från de attityder som band oss vid vår oro.

"Den som ger akt på ordet, han finner lycka (Ords 16:20)

Detta är en bra påminnnelse. Att kunna släppa taget om den kedja som förankrade oss vid alkoholismens tunga börda och att veta att vi inte hjälplöst sitter fast i den.

 Al-Anons literatur är lättare att förstå sig på än AA-literatur, eftersom den där är lättare att läsa.

Inga kommentarer: